Εκστρατία Καθαριότητας Φράγματος Κούρη

Εκστρατία Καθαριότητας Φράγματος Κούρη

0 Share

Εκστρατία Καθαριότητας Φράγματος Κούρη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του φράγματος του Κούρη, στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών ...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του φράγματος του Κούρη, στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων, το Kitasweather και τους ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ  για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού (World Clean Up Day). Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κυρίας Ιωάννας Παναγιώτου.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων που βοήθησαν στον καθαρισμό του φράγματος, στον οποίο δυστυχώς υπήρχαν πάρα πολλά σκουπίδια. Εκτός από πλαστικά, τενεκεδάκια, σακούλες και άλλα μικροαντικείμενα, βρέθηκαν επίσης έπιπλα, λάστιχα αυτοκινήτων, ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι και μπαταρίες και άδεια δοχεία από φυτοφάρμακα, τα οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση: To Γραφείο Επιτρόπου ΠεριβάλλοντοςTo Together Cyprusτο κοινοτικό συμβούλιο Άλασσαςτο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτωντο τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, το 289ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας, το 245ον Σύστημα Προσκόπων Ύψωνατο Kondylis Fitness Center και το Revolution Carp Team Limassol Cyprus.

Ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε και στους χορηγούς μας, οι οποίοι ήταν το Κανάλι 6, οι υπεραγορές Άλφα Μέγα και τα Αρτοποιεία Σίγμα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, αλλά και να θίξουμε το πρόβλημα που υπάρχει με την καθαριότητα όλων των φραγμάτων και στο οποίο πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία μόνιμη λύση από το κράτος για να καθαριστούν, αλλά και για να παραμείνουν καθαρά.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.